Ιππασία

Βόλτα στα μυθικά βουνά

_____ΙΠΠΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

Δεν είναι τυχαίο ότι το Πήλιο ήταν η πατρίδα των Κενταύρων, μισών ανθρώπων και μισών αλόγων σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία. Γνωστοί για τη γενναιότητά τους και τη βαθιά γνώση των βοτάνων, ήταν σεβαστοί από τους ανθρώπους και είχαν πάντα έναν καθοδηγητικό ρόλο στις περισσότερες μυθικές ιστορίες.
Τα άλογα είχαν επίσης έναν ιδιαίτερο ρόλο να παίξουν και η ιππασία ήταν πάντα μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των Αρχαίων -και όχι μόνο- Ελλήνων. Για αιώνες ήταν ο μοναδικός τρόπος μεταφοράς μέχρι την εμφάνιση των μηχανών.
Η ιππασία στο Πήλιο είτε σε ένα από τα παραδοσιακά καλντερίμια, που ο σκοπός τους από την αρχή ήταν να βοηθήσουν το δρόμο των αλόγων , είτε ανάμεσα στο δάσος, σίγουρα θα σας μαγέψει. Είναι ο ήρεμος ρυθμός των αλόγων που σας μεταφέρει σε μέρη ανάμεσα στο πράσινο, μέσα από ελαιώνες, πλατείες με παλιά δέντρα και παραδοσιακά σπίτια.
Τα παλιά πλακόστρωτα μονοπάτια που ακολουθούμε στις περιηγήσεις μας έχουν συντηρηθεί από πολλές γενιές ντόπιων και το καθένα φέρει τη δική του ιστορία, πολύ πριν τα αυτοκίνητα αρχίσουν να κινούνται στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Περπατώντας μέσα από μικρά παραδοσιακά χωριά, παλιά μοναστήρια και κάστρα κάνουμε στάσεις για να θαυμάσουμε τη φύση. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ιππεύσουν για μιάμιση ώρα, καλύπτοντας μια απόσταση από το Κορωπί δίπλα στη θάλασσα μέχρι το χωριό Μηλιές. Η ιππασία στο Πήλιο είτε σε ένα από τα παραδοσιακά καλντερίμια, που ο σκοπός τους από την αρχή ήταν να βοηθήσουν το δρόμο των αλόγων, προσφέρει μοναδικά "δύο σε ένα", βουνό και θάλασσα. Το Ορεινό Πήλιο θα σας ενθουσιάσει και σε αυτή την περιήγηση.

Ανακάλυψε Περισσότερες Εμπειρίες

_____ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Ειδικές προσφορές

Δείτε τις προσφορές του 12 Months Resort & Spa και κάντε την κράτησή σας τώρα!

Ζήστε περισσότερες εμπειρίες μαζί μας!

Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας και απογειώστε την εμπειρία σας στο 12 Μonths με εξατομικευμένες ενημερώσεις κατευθείαν στο email σας!


_____Βρείτε Μας Εδώ

_____Προσβασιμότητα

Το ξενοδοχείο είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Το ελικόπτερο έχει τη δυνατότητα να προσγειωθεί σε τοποθεσία που απέχει μόλις 10 λεπτά από το ξενοδοχείο.